July 12, 2009     Florin Dumitrescu

Stalogul ergonomic

Distribuie acest articol

barn-main_fullStiti ce este un stalog?

In Banat i se spune asa depozitului deschis ce nu trebuie sa lipseasca din curtea unui bun gospodar.

Am ajuns in week-endul asta in Macedonia. Macedonia nu e o tara ci un sat. Daca vreti sa fiu sincer e un sat destul de prapadit care tine de Ciacova, un orasel de campie din sudul Timisului. De acolo e mama mea. Asa se explica.

Si ce pot face in Macedonia? Vizite la rude.

La varutu’ Avramut, pauar de frunce din sat, adica om puternic cum s-ar zice, vizitam gospodaria.

– Si uita ce am facut, am un stalog nou. Ii din maceriale moderne, ii lamn tratat cu ignifug si antibacterial, sa nu arda. Inchegat la incheieturi cu drugi da’ fier inox. Izolatiia ii din paie comprimate, ecolojice agica. Iar paratii is din placi din aschii da’ lemn cu rasina in sistam sanvis.Tecnica moderna nu! Ca doara ne modernizam si noi.

– La anu’ vreau sa fac o sura da finata care treba sa fie ergonomica, sa pot intra cu cocia de la tractor si sa descarc fara sa ma ploua. Ca de cativa ani so’r schimbat conditiile meteorologice si ploua mai tat timpul cand ii da’ recoltat fanu.

Si uite asa se modernizeaza satele patriei si se ridica elemente de infrastructura agricola esentiale pentru dezvoltarea economica locala. Si uite asa cocinile de porci se doteaza cu instalatii de aer conditionat, gradinile cu paradaise se iriga la picatura, gimijeanele da’ vin fac locul instalatiilor industriale pentru bauturi alcoolice iar cotarcile de cucuruz se demoleaza pentru a face loc silozurilor din beton armat.

Daca nu intelegeti citeva cuvinte dintre cele de mai sus, cautati pe Google. Nu o sa le gasiti. Ceea ce poate e singurul lucru trist din povestea asta.

Puteti citi despre natura alterata de modernism in Cu Rex Hunt… nu ne mai trageti pe dreapta .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
alex nica
alex nica
14 Ani Acum

Cunosc câteva persoane care locuiesc la sat, se ocupă de tranzacţii imobiliare şi vorbesc cam aşa. Sunt o pată de culoare în peisajul imobiar.

Ralu
Ralu
14 Ani Acum

interesante observatii…e de bine, e de rau? viitorul e la tara? 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor