September 20, 2008     Florin Dumitrescu

Suedeza de la Radisson Invest

Distribuie acest articol

Intr-o zi ca oricare alta la birou, imi intra pe usa un client vechi, mai inchis la culoare decat e el de obicei, nervos, agitat, speriat si incoerent pana la urma.

– Am fost amenintat. Au vrut sa ma omoare. M-au amenintat cu pistolul. Au vrut sa ma omoare.

Ce sa intamplat cu omul asta?
E unul dintre cei mai de treaba clienti ai mei. Un om care munceste 15 ore pe zi si care a reusit in 10 ani sa construiasca o afacere de succes in comertul cu materiale de constructii. Firma lui este una din cele mai oneste din domeniul acesta de hard work, dificil si complicat.

Povestea lui este urmatoarea.
– Am inchiriat cateva utilaje de constructii unui dezvoltator imobiliar foarte cunoscut in oras “Radisson Invest”. Nu mi-au platit nici un leu si dupa o vreme mi-am ridicat masinile. Acumulasera 500 de milioane cu penalitati cu tot. M-au tot amanat si din nou m-au amanat pana cand ieri patronu’ lor, unul Ciprian Nistor mi-a zis sa nu-l mai sun ca nu are sa imi dea banii. M-am dus la ei la sediu si m-au amenintat niste tipi cu pistolul.

Imi stiam clientul ca un tip temperamental si mi-am spus ca felul sau de a fi, care ma enervase si pe mine in repetate randuri si-a gasit in sfarsit nasul.

Totusi numele “Radisson Invest“ imi sunase cunoscut. In afara unui lant hotelier scandinav cu o buna reputatie, mi-am amintit ca o prietena de a mea, o frumoasa blonda cu aere de suedeza, Camelia, a refuzat complet sa mai comunice cu mine, sa imi raspunda la telefon sau sa ma salute pe strada imediat dupa ce sa angajat la “Radisson Invest“. Era model si facea PR si promovare pentru aceasta companie.

– Trebuie sa mergem la ei si sa negociem. Incheiem un proces-verbal. Daca nu ne intelegem atunci ii dam in judecata. Nu e chiar atat de complicat.
I-am zis eu.

A doua zi, inarmat cu rabdare si o tona de documente m-am dus la sediul lor de pe Splaiul Galati sa negociem.

A fost mai complicat decat parea la prima vedere. Secretara, era un tip ras in cap care ne-a poftit politicos sa luam loc si ne-a spus apoi ca el nu stie unde sunt actele si ca va veni cineva. Dupa 30 minute, sincer cam mult din timpul meu, a venit probabil juristul, de asemenea ras in cap si care a coborat din masina unei companii de protectie si paza. Foarte politicos si de la un birou situat la 10 metri de masa unde eram asezati ne-a spus ca el nu gaseste in calculator contractele si ca va trebui sa asteptam sa vina sefu’. Eu cred ca a banuit ca cineva a venit insotit de un avocat si nu se simtea prea bine in pielea lui de jurist.

Oricum, pana la urma a venit si sefu’. Intr-o masina de teren aurita, sincer aurita. Mai intai a intrat un tip elegant, in costum, de asemenea ras in cap, iar eu am crezut pentru moment ca asta e politica firmei in privinta podoabei capilare. Apoi au mai intrat doi, cred inarmati. Apoi a venit sefu’. Apoi au mai intrat cativa, nu stiu exact cati, pentru ca deja era aglomerat in atriumul elegant de 100 metri patrati. Ma gandeam ca in fata atator profesionisti ai “dreptului” nu am toate documentele si abilitatile juridice la indemana.

Am avut dreptate pana la urma. Discutia a fost scurta si nu am obtinut nimic.

Inca ne judecam.

Intre timp am mai aflat cate ceva despre Radisson Invest si afacerile lor si am inteles ca au probleme serioase. Atat de serioase incat nu cred ca voi recupera vreodata banii clientului meu.

despre aceaasi excrocherie mai puteti citi si  Radisson Reloaded

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
1 Comment
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
juristu' ilegalistu'
juristu' ilegalistu'
15 Ani Acum

Am auzit de astia, Radisson. Sparg banii la casino in timp ce oamenii sunt pe drumuri. Sunt si alte chestii de care nu ai scris, povesti cu bataie, sunt violenti. Acum sunt cercatati de DNA. Textul asta e chiar bun. Cine-i Camelia?!…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor