September 16, 2008     Florin Dumitrescu

Super agentul 007

Distribuie acest articol

Sunt intr-o cafenea, la doua minute de biroul meu si ma plictisesc. Sa nu credeti ca mi se intampla des sa ma plictisesc.

Totusi, acum ma plictisesc.

In stanga mea sta un tip ce mi se pare dizgratios. Pur si simplu dizgratios. Asa mi sa parut de cand l-am vazut prima data acum cateva saptamani. E complet chel, cam la 50 de ani, slab, imbracat intr-o geaca de piele uzata si o camasa inflorata. Incearca din rasputeri sa agate o chelnerita si vorbeste prea tare pentru gustul meu.

Ridica telefonul mobil de pe masa si suna.
– Alo, trebuie sa te hotarasti repede, am o oferta tare, numai pentru tine… dar trebuie sa imi dai raspunsul pe loc, 70 euro… atat si nimic mai mult… e un disperat. Altfel nu primeai nici 65. Daca nu il vinzi acum numai gasesti pe nimeni, piata e blocata, e o ocazie unica… dar trebuie sa te hotarasti pe loc… zi-mi ce fac.

Se lasa putin linistea si la celalalt capat se aude o voce nervoasa si repezita.
– Perfect, asa ramane… te sun pentru notar.

Am inteles totul. El e agentul imobiliar.
M-am uitat lung si… poate nepoliticos la el. E linistit si fumeaza tigari ieftine. Ridica din nou telefonul.
– Omule, ce faci, de cand te caut, nu mi-ai raspuns la telefon, sunt disperat si vreau si eu sa fac un ban. Ti-am gasit un fraier. Vrea sa vinda repede si sa plece in Germania. Vinde cu 75 la metru. Zi-mi daca il iei sau nu. La banii astia oricum il vind la altul, da’ ti-am promis. Il iei sau nu, eu nu mai pot sa astept.

Putina liniste.
– Bine, il iau pe mine sa nu devina circumspect si ti-l dau tie dupa aia. Da’ sa nu ma tragi in piept.

Ce simplu, imi zic. Am mai invatat ceva. Cinci euro per metru patrat, poate cateva mii in total si totul in 5 minute. Oare cate contracte ar trebui sa fac eu pentru banii astia. Daca nu am invatat ce trebuie la scoala.

El e super agentul imobiliar 007 si cred ca o duce bine. Desi nu ii apreciez foarte mult munca, pana la urma e un tip cinstit. Ceea ce face el a fost teoretizat de altii, mai luminati, ca tehnica de negociere sau manipulare de business.

Nu el ne preocupa pe noi. Nu el este cel care insala, minte, incalca cu rea credinta si buna stiinta legile si practicile in tranzactiile imobiliare. Din punctul meu de vedere el e un om cinstit. El e doar super agentul imobiliar 007 si nimic mai mult.

Altcineva sau altceva ar trebui sa ne ingrijoreze.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor