October 31, 2010     Florin Dumitrescu

Tiganiada lui Ghilgames

Distribuie acest articol

Pe la 1600 la Manastirea Tismana un rob tigan se vindea pentru o suta de vedre de vin sau o iapa cu sa si manz.

Ceva vreme mai tarziu in secolul al XIX-lea, se constatase ca robii tigani traitori pe mosiile boieresti, tiganii manastirilor si tiganii Statului nu erau prea rentabili, asa ca adeptii abolitionismului vor reusi fara varsare de sange sa desfiinteze robia. O statistica din acea perioada stabileste ca tiganii reprezentau 7% din intreaga populatie a Romaniei.

Mai de curand tiganii liberi prin Europa ne-au incantat cu arhitectura originala a constructiilor pe care le ridica si au starnit indignare atunci cand ridicarea acestora s-a facut cu lipsa de respect fata de restrictiile urbanistice sau prin distrugerea patrimoniului cultural.

In timpul acesta, intr-o civilizatie paralela, in India se ridica cea mai scumpa casa din lume, prima casa de un milliard de dolari…
Si ma intreb daca stramosii proprietarilor acestei case ar fi pribegit spre Valahia, cum ar fi aratat palatul lor de la Strehaia, Sintesti sau Recas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor