April 14, 2012     Florin Dumitrescu

Vintage e trendy

Distribuie acest articol

Acesta este un articol de prin 2007… vorbeste despre tendintele din piata imobiliara… cititi-l pentru amuzament… si pentru luare aminte…

Preturile terenurilor pot creste pana la 1000%

este o piata imobiliara atractiva, in principal datorita fondului imobiliar util si, in acela si timp, preturilor considerate mici in comparatie cu anumite tari europene, potrivit profesorului de gestiune imobiliara la Universite Francophone Internationale – Bruxelles, Artur Silvestri.

Un studiu al PriceWaterhouseCoopers a stabilit, anul trecut, ca Romania este cea mai interesanta piata de investitii din zona, in timp ce un alt studiu, al Colliers International, situeaza Romania pe locul doi in lume. Potrivit acestuia, pe primul loc se afla piata imobiliara din Manhattan, Statele Unite, unde se gasesc cele mai solicitate spatii de birouri, si unde, de regula, agentii imobiliari lucreaza cu liste de asteptare pentru chiriasi.

Un alt raport arata ca, in urmatorii 10 ani, preturile vor creste cu 414 la suta, ceea ce inseamna ca Romania este cotata ca fiind cea mai rentabila zona din Europa pentru investitii imobiliare. De altfel, si studiul realizat de PricewaterhouseCoopers arata ca plasamentele in proprietatile imobiliare din s-ar putea dovedi cele mai rentabile investitii pe termen lung din Europa in acest domeniu.

In topul realizat, depaseste tari precum Polonia, Ungaria, Portugalia, in vreme ce Franta si Spania sunt in coada listei. Se considera ca aceste cresteri nu se vor aplica la toate categoriile de proprietati imobiliare. Pentru terenurile agricole se anticipeaza chiar o crestere mai mare, in vreme ce apartamentele in blocurile construite inainte de 1989 sunt considerate a fi una dintre exceptii.

Unele segmente de piata pot avea cresteri mult mai insemnate in zece ani, cum ar fi piata terenurilor agricole, unde cresterea aproape sigura va fi de circa 800 la suta pentru Campia Romana si peste 1.000 la suta pentru . Investitiile in terenuri pot fi astfel o reusita maxima.

Un studiu realizat de compania Eurisko indica o crestere considerabila a ofertelor de spatii rezidentiale noi in marile orase. Noile proiecte rezidentiale din Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Cluj-Napoca ori Iasi se indreapta spre zonele de la periferie. In Bucuresti, spre exemplu, locatiile pe care mizeaza studiul imobiliar sunt asa-numitele zone secundare din cartiere ca Vitan, Drumul Taberei, Militari, Colentina si Titan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
11 Ani Acum

Probabil era un scenariu “ce ar fi daca” criza economica mondiala nu ar fi intervenit, mult prea pozitiv.

anunturi imobiliare
anunturi imobiliare
11 Ani Acum

Scenariu fantastic chiar, as putea zice… ce ar fi fost fara criza in majoritatea industriilor? Poate la iesirea din criza vom ajunge si acolo …

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor