30.06.2012     Florin Dumitrescu

Care este perioada de valabilitate a certificatului de urbanism?

Distribuie acest articol

Certificatului de urbanism este valabil pentru un interval de timp cuprins intre 6 si 24 luni de la data emiterii, in functie de:

a) scopul pentru care a fost solicitat;

b) complexitatea investitiei si caracteristicile urbanistice ale zonei in care se afla imobilul;

c) mentinerea valabilitatii prevederilor documentatiilor urbanistice si ale planurilor de amenajare a teritoriului aprobat pentru imobilul solicitat.

Prelungirea termenului de valabilitate al certificatului de urbanism se poate face numai de catre emitent, la cererea titularului formulata cu cel putin 15 zile inaintea expirarii acestuia pentru o perioada de maximum 12 luni, dupa care, in mod obligatoriu, se emite un nou Certificat de Urbanism.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
5 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Negoescu Camelia
Negoescu Camelia
11 Ani Acum

Buna ziua, poate ma ajutati cu o problema pe care o am in legatura cu data emiterii unui certificat de urbanism. Data emiterii este cea inscrisa sub Certificat de urbanism nr. … din …., sau data la care a fost transmis solicitantului. Si in cazul in care pt acesta se solicita o prelungire a valabilitatii unde este consemnat acest lucru, respectiv, noua perioada de valabilitate?
Va multumesc

Negoescu Camelia
Negoescu Camelia
11 Ani Acum

Buna ziua, va multumesc penntru raspuns. As mai avea o intrebare in legatura cu certificatul de urbanism; acesta trebuie sa fie valabil si la data emiterii autorizatiei de construire sau cererea pentru autorizatia de construire poate fi depusa si cu 4 – 5 zile inainte de a expira certificatul de urbanism?
Va multumesc.

Cosmin
Cosmin
10 Ani Acum

Buna ziua!
Daca in cazul in care certificatul de urbanism a fost emis anul acesta, dar are la baza studii, precum cel hidrologic, care dateaza din anul 2007, acest certificat este valabil si nu se mai cere actualizarea studiului la inceperea lucrarilor?
Este vb de o licitatie cu proiectare si constructie, si in cazul in care ne apucam de lucru vrem sa stim daca suntem nevoiti sa mai refacem studiile si sa refacem certif de urbanism.
Multumesc!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor