January 6, 2010     Florin Dumitrescu

Care sunt formele pe care le poate imbraca testamentul?

Distribuie acest articol

Testamentul este un act juridic solemn, unilateral, revocabil si personal prin care testatorul dispune cu titlu gratuit, pentru momentul incetarii sale din viata, de toate bunurile sale sau de o parte din ele.

Testamentul poate fi intocmit doar in una din urmatoarele forme: olograf – scris in intregime personal, datat si semnat de testator; autentic – autentificat notarial, precum si asimilat cu cel autentificat notarial; mistic – scris in intregime, datat si semnat de testator, strans si sigilat si apoi prezentat notarului, care aplica inscriptia de autentificare pe plic si il semneaza impreuna cu testatorul. In vederea prevenirii unor consecinte negative va recomandam sa recurgeti la forma testamentului autentic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
marilena
marilena
8 Ani Acum

Buna ziua. Imi cer scuze de deranj. Daca se poate as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
La moartea socrului meu, cei doi fii au cedat doar casa in favoarea mamei, a soacrei mele, curtea, terenul de sub casa si alte 2 terenuri extravilane nu s-au impartit. Noi locuim cu ea si tot noi suntem singurii care avem grija de ea, celalalt fiu nu o mai viziteaza de cativa ani. Acum soacra mea vrea sa ne faca noua acte de vanzare-cumparare pe casa in principal (unde noi am investit foarte multi bani in renovare) si pe curte, iar cele 2 terenuri sa-i ramana cumnatului.Se poate acest lucru? Ce trebuie sa facem in acest sens?
Va multumesc

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor