14.02.2011     Florin Dumitrescu

Care sunt principalele obligatii ale vanzatorului intr-un contract de vanzare-cumparare?

Distribuie acest articol

Potrivit art. 1313 C. Civ., vânzătorului îi revin două obligaţii principale şi anume:

1. obligaţia de a preda bunul vândut în posesia cumpărătorului şi de a-l păstra până la predare;

2. obligaţia de a-l garanta pe cumpărător împotriva evicţiunii şi obligaţia de a răspunde de viciile ascunse ale lucrului vândut.

Odată cu transmiterea proprietăţii se transmite şi riscul pieirii fortuite a lucrului, care urmează să fie suportat de cumpărător din momentul încheierii contractului. Ca excepţie, este întârziată transmiterea proprietăţii şi a riscului în cazul vânzării lucrurilor de gen, a vânzării de bunuri viitoare şi în cazul stabilirii de către părţi, a unor clauze care prevăd aceste întârzieri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Chiriac Vasiliu
Chiriac Vasiliu
13 Ani Acum

Buna ziua. Am cumparat un apartament in Bucuresti acum un an si am aflat zilele astea ca exista un proces privind acest apartament. Am vorbit cu vanzatorul si el spune ca nu stia de acest litigiu. Era el obligat sa ma informeze privind acest proces? Ce pot face acum?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor