April 20, 2009     Florin Dumitrescu

Ce este dreptul de servitute?

Distribuie acest articol

Potrivit art. 576 C. Civ. servitutea este o sarcina impusa asupra unui imobil pentru uzul si utilitatea unui imobil având un alt proprietar. Doctrina defineste însa servitutea ca fiind dreptul real principal derivat, perpetuu si indivizibil, constituit asupra unui imobil numit fond aservit, pentru uzul si utilitatea altui imobil, numit fond dominant, imobile care apartin la proprietari diferiti. Dupa alti autori servitutea este o sarcina ce se constituie cu privire la un imobil, pentru înlesnirea sau largirea utilitatii unui alt imobil ce apartine altui proprietar. Ex: servitutea de trecere.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
simona petrariu
10 Ani Acum

Buna ziua
Am nevoie de niste informatii despre dreptul de servitute.Va explic:
Am cumparat un teren de 1000 mp si in actul de vanzare cumparare nu este stipulat nici cota indiviza sau dreptul de servitute. Bun, am ajuns la o intelegere cu fosti propietari si ne vor da dreptul de servitute motivand ca nu poate sa ne dea cota indiviza deoarece vrea sa doneze calea de acces primariei. Acum intrebarea mea e: cat e valabil acest drept de servitute tinand cont ca in viitor primaria il va avea in propietate?
Exista alta posibilitate de a obtine cota indiviza din calea de acces?
Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi mi le puteti trimite pe mail-ul [email protected]

Multumesc

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor