March 1, 2009     Florin Dumitrescu

Ce este ipoteca de gradul 2?

Distribuie acest articol

Gradul ipotecii, semnifica, in acest caz, prioritatea avuta la valorificarea bunului ipotecat, in cazul nefericit in care imprumutatul nu-si mai poate achita obligatiile catre banca. Dreptul furnizat de ipoteca se conserva timp de 15 ani din ziua in care s-au facut inscriptiile in cartea funciara. Dupa aceasta data efectul ipotecii inceteaza daca aceasta nu a fost prelungita. Ipoteca continua sa existe asupra intregului imobil, chiar daca a fost platita o parte din datorie si chiar daca, in caz de partaj a unui imobil ipotecat, imobilul trece in proprietatea unuia dintre soti, acesta va trebui sa suporte urmarirea pentru intreaga datorie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
echynox
14 Ani Acum

Mulţumim pentru acest articol şi vă invit să dezvoltaţi acest subiect şi pe Wikipedia la http://ro.wikipedia.org/wiki/Ipoteca sau să permiteţi transcrierea enunţului. O seară bună.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor