February 1, 2009     Florin Dumitrescu

Ce este ipoteca?

Distribuie acest articol

In conformitate cu dispozitiile art.1746 Cod Civil, ipoteca este un drept real asupra imobilelor afectate la plata unei obligatii. Ipoteca poate fi legala sau conventionala, prima fiind stabilita prin invoiala partilor intr-un contract. Creditorului, ipoteca ii confera un drept de urmarire a bunului, in mana oricarei persoane s-ar afla, precum si un drept de preferinta la satisfacerea creantei, fata de alti creditori. Ipoteca este un drept accesoriu, adica insoteste obligatia principala (suma imprumutata) si impartaseste soarta acesteia. Adica, atunci cand suma se achita integral, ipoteca se stinge, ori atunci cand contractul prin care se acorda suma este anulat, la fel se va intampla si cu conventia prin care s-a constituit ipoteca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
4 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Mariana
14 Ani Acum

Buna ziua,
Am o nelamurire intr-o problema unul din copii vrea sa cumpere o casa si vor sa se puna ipoteca pe casa mea iar dupa ce cumpara casa sa treaca ipoteca pe casa cumparata. Intrebarea este: se poate sa se faca acest lucru? Multumesc, daca se poate da un raspuns cat de repede.

echynox
13 Ani Acum

Mulţumim pentru acest articol şi vă invit să dezvoltaţi acest subiect şi pe Wikipedia la http://ro.wikipedia.org/wiki/Ipoteca sau să permiteţi transcrierea enunţului. O seară bună.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor