November 20, 2008     Florin Dumitrescu

Ce este pasaportul energetic?

Distribuie acest articol

Documentul, denumit oficial “certificat de performanta energetica“, arata care sunt costurile reale de incalzire pentru imobilul respectiv. Acest document arata, printre altele, cat de buna este termoizolatia cladirii din care face parte acel apartament si, implicit, care sunt costurile reale pentru incalzirea locuintei in cauza. Prezentarea acestui certificat va fi obligatorie incepand cu tranzactiile imobiliare care vor fi realizate in cursul anului 2010.
Certificatul de performanta energetica se emite pentru cladirile de locuit, birouri, scoli, gradinite, spitale, hoteluri si alte cladiri consumatoare de energie, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate, si este valabil 10 ani de la data emiterii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
4 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
vladut
vladut
13 Ani Acum

Se va aplica sau nu de la 1 ianuarie legea privind certificatele de performanata energetica? chiar nu se vor putea vinde apartamentele fara acest certificat? Ar fi util sa faci un up-date la acest post, sa aduci aminte cititorilor, ca peste o luna vor avea nevoie de acest certificat (sau nu?).

vladut
vladut
13 Ani Acum

Multumesc mult pentru raspuns.
Acum am citit si eu articolele din presa despre opinia asociatiei notarilor publici. Nu este legea de vina ca oamenii nu s-au gandit din timp sa isi faca acest certificat. Legea este inca neclara pentru mine in ceea ce priveste locuintele colective. Sa faci un certificat doar pentru un singur apartament, inainte sa faci unul al intregii cladiri, mi se pare aiurea.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor