January 6, 2018     Florin Dumitrescu

Ce se intampla in situatia in care un imobil este amplasat partial in intravilanul si partial in extravilanul unei localitati?

Distribuie acest articol

Daca un imobil este traversat de limita de demarcare intre intravilanul si extravilanul unei localitati din cadrul unei unitati administrativ-teritoriale, acel imobil va fi despartit in doua imobile, pentru care se vor acorda numere cadastrale distincte, unul pentru portiunea din intravilan si altul pentru cea din extravilan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
3 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Iordana Leahu
Iordana Leahu
5 Ani Acum

Conf. ordin nr. 1171/2017, care modifică Ordinul anterior nr. 700/2014, articolul (legea nr. 7/1996 art. 2 alin (4), din ), la care faceti referire a fost abrogat: “Art. 120. – «abrogat» Art. 120. – a fost abrogat prin Anexă din 26/11/2015 la 01/01/2016.
Dacă un imobil este traversat de limita de demarcare între intravilanul şi extravilanul unei localităti din cadrul unei unităti administrativ-teritoriale, acel imobil va fi despărtit în două imobile, pentru care se acordă numere cadastrale distincte, unul pentru portiunea din intravilan şi altul pentru cea din extravilan.”
Daca imobilul (terenul), la prima inscriere in evidentele cadastrale, in 2017, a fost intabulat cu un singur nr. cadastral pt ambele suprafete (intra-si extravilan), se poate elibera certificat de urbanism pentru construirea unei case (evident, in zona de intravilan)? Daca nu, in baza carei legi trebuie facuta ‘dezliprea’? Multumesc

Iordana Leahu
Iordana Leahu
5 Ani Acum

Buna ziua, Tocmai am aflat (citind legislatia actualizata in 2017, dand telefoane unor firne de cadastru autorizate si, in final, chiar de la biroul de urbanism unde solicitasem certificat de urbanism) ca aceasta prevedere A FOST ABROGATA. Ar fi util sa verificati si sa actualizati si Dvs acest articol, pentru a nu induce in eroare si alti utilizatori ai acestui site, care detin teren traversat de limita de demarcare intre intravilanul si extravilanul localitatii. Multumim pentru informatii.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor