January 17, 2009     Florin Dumitrescu

Ce sunt imobilele prin destinatie?

Distribuie acest articol

Conform art.468-470 din Codul Civil sunt considerate bunuri imobile prin destinatie: animalele afectate la cultura, instrumentele aratoare, seminte date arendasilor sau colonilor partiali, porumbii din porumbarie, iepurii de casa, stupii cu roi, pestele din iaz (helesteie),  teascurile, caldarile, alambicurile, cazile si vasele.

Mai sint imobile prin destinatie toate bunurile mobile pe care proprietarul a asezat catre fond in perpetuu, in timp ce  art. 469 prevede ca proprietarul se presupune ca a asezat catre fond in perpetuu efecte mobiliare, cind acestea sint intarite cu ghips, var sau ciment, sau cind ele nu se pot scoate fara a se strica sau deteriora partea fondului pe care sint asezate.

Practica judiciara apreciaza ca fiind bunuri imobile prin destinatie instalatiile tehnico-sanitare de utilitati sau statuile.

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
radu
radu
14 Ani Acum

Codul Civil este bun imobil prin destinatie?

Ma intreb daca proiectul de Cod Civil care se tot plimba in aceasta perioada intre parlament si guvern este elaborat intr-o limba romana ceva mai moderna sau va ramane in continuare un monument de limba romana veche, un soi de statuie, deci un fel bun imobil prin destinatie?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor