February 14, 2017     Florin Dumitrescu

Cum reglementeaza noul Cod Civil actiunea in granituire?

Distribuie acest articol

Actiunea in granituire este o actiune reala, petitorie, prin care reclamantul pretinde ca, in contradictoriu cu paratul, instanta sa determine, prin semne exterioare, intinderea fondurilor lor invecinate.

Calitatea de reclamant o are proprietarul, superficiarul sau uzufructuarul care pretinde delimitarea fondului sau de cel invecinat, apartinand altor titulari; in cazul in care aceasta actiune implica si revendicarea unei portiuni din teren calitate procesuala activa are doar proprietarul.

Actiunea in granituire este inadmisibila intre coproprietari, iar daca fondul este un bun comun, ea trebuie formulata de ambii soti.

Calitate procesuala pasiva, parat, o are proprietarul fondului invecinat cu cel al reclamantului, fata de care se urmareste delimitarea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Monica Mihai
Monica Mihai
6 Ani Acum

Exista o neintelegere pe care o avem de mai bine de 10 ani cu vecinul privind o fantana care este amplasata pe pamantul nostru pasune. El sustine ca acea fantana este a lui dar noi stim de la bunici ca ei au construit acea fantana?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor