September 15, 2014     Ezariu Nicoleta

Cum se instituie ipoteca imobiliara?

Distribuie acest articol

Ipoteca asupra unui bun imobil se constituie prin inscriere in cartea funciara. Ipoteca asupra unei universalitati de bunuri nu greveaza bunurile imobile cuprinse in aceasta decat din momentul inscrierii ipotecii in cartea funciara cu privire la fiecare dintre imobile.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
2 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
bLĂNARU JĂNICĂ
bLĂNARU JĂNICĂ
9 Ani Acum

Cum trebuie sa procedez pentru a nu pierde terenul aferent locuintei cumparata pe Legea 112/1995 (sau chiar casa)?
Dupa o judecata de 6 ani am reusit sa obtin prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dreptul de proprietate asupra terenului aferent locuintei, care, din gresala Primaria l-a retrocedat mostenitoarei.Am contractat cu o firma de cadastru efectuarea cadastrului si intabularea casei si terenului. Aceasta firma sub diverse motive a intarziat depunerea formelor la Oficiul de Cadastru si intre timp un creditor al mostenitoarei a instituit sechestru asigurator asupra intregului teren (din care o parte este si terenul aferent locuintelor cumparate de noi 8 locatari).

Florin Dumitrescu
Admin
9 Ani Acum

@Blanaru_Janica Daca dumneavoastra ati obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu veti pierde dreptul de proprietate asupra terenului. Va recomand sa atacati cu recurs incheierea de carte funciara prin care a fost notat sechestrul asigurator in cartea funciara a imobilului despre care vorbiti. Exista, de asemenea si alte mijloace prin care puteti proteja dreptul dobandit, motiv pentru care va recomand sa consultati un avocat.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor