04.09.2010     Florin Dumitrescu

Imi trebuie un psiholog

Distribuie acest articol

Ma puteti ajuta cu un psiholog? Am mare nevoie de asa ceva.

Vi s-a intamplat vreodata sa vorbiti cu cineva tet-a-tet sau la telefon si sa va enerveze la disperare conversatia? Sa ii explicati care este pozitia dumneavoastra, de ce ati actionat in vreun fel, etc. iar interlocutorul sa o tina pe a lui, fara ca macar sa va asculte, fara ca macar sa il intereseze ceva din ceea ce ati spus, sa o tina pe a lui pur si simplu si sa va repete la nesfarsit propriile argumente ilogice intro discutie ce se dovedeste pana la urma fara miza?

Astazi mi s-a intamplat lucrul asta de trei ori cel putin. Si am mare nevoie de un psiholog. Sau macar de o carte motivationala. Aveti una sa imi imprumutati?

Dar stiti, nu din acelea care te invata sa te pui in pielea interlocutorului, sa il intelegi, sa vezi lumea prin ochii sai si sa ii apreciezi argumentele ca pe niste adevaruri universale de la care nu exista loc de interpretare. Nu. M-am saturat de astfel de carti si de o astfel de atitudine. Una care sa te invete sa il asculti in liniste fara sa il auzi, una care sa te invete sa iesi din universul real al unei discutii stupide fara miza in care nu ti-ai dorit vreodata sa intri si purtata cu oamenii care nu reprezinta nimic pentru afacerea si cu atat mai putin pentru viata ta si printr-o meditatie transcedentala sau alta tehnica normala, anormala sau paranormala sa te ajute sa visezi cu ochii deschisi la ceva frumos.

Una din asta aveti? Caut cu disperare asa ceva…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
6 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
Csaba Demeter
13 Ani Acum

Salut,

stiu despre ce vorbesti, mi-sa intamplat si mie.

Un prieten, Psiholog Adi Raulea, m-a ajutat sa trec peste astfel de situatii.
Daca inca mai ai nevoie de ajutorul unei persoane avizate, pot sa te pun in legatura cu el.

0723 36 79 36 ma poti contacta pentru mai multe detalii.

Csaba

Popescu
Popescu
13 Ani Acum

You need a beer..

Ivan Alice
Ivan Alice
13 Ani Acum

Si eu va pot recomanda un psiholog. Trebuie doar sa dati de stire. Dar din cate imi dau seama, desi poate gresesc, puteti fi propriul dvs psiholog, trebuie doar sa va acordati mai mult timp.

Alice Ivan

Predrag Jivici
13 Ani Acum

Eu merg pe mana lui Popescu, you definitely need a beer, or more… :)) supravegheat de un psiholog, evident.

Ralu
Ralu
13 Ani Acum

Florin, nu-ti face griji, de psiholog are nevoie persoana care nu poate sustine o conversatie cu tine, sunt sigura ca ai dat dovada de ratiune si de rabdare 🙂
Pentru amuzament (in scop terapeutic, bineinteles) dar si pentru o documentare rapida, iti recomand Cartea gesturilor europene- Peter Collet, care mai arunca o raza de lumina in labirintul complicat al comportamentelor umane. Deh, ca oameni suntem cu totii…:)

Vacanta reusita!

R.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor