September 27, 2009     Florin Dumitrescu

Nimic nou pe frontul de est

Distribuie acest articol

Ajung la Bucuresti pentru treburi la Ministerul Justitiei. Si daca tot sunt aici, ma hotarasc sa vizitez Targul Imobiliar National care se desfasoara in 24-27 septembrie in Piata Constitutiei.

Atat de pompos numitul “Targ National” ocupa scuarul din fata Casei Poporului, in zona interzisa circulatiei, pe o suprafata de cateva sute de metri patrati. Intru in zona ingradita in care se desfasoara manifestatia si constat ca de data asta ofertele imobiliare si-au gasit locul intr-un cort, in mijlocul unei parcari care vrea sa prezinte ofertele auto ale sezonului. Deci ar fi cam un targ mixt auto si imobiliar in acelasi timp.

Traversez parcarea care prezinta cateva berline, cateva jeepuri, un cabriolet decapotabil si o barca cu motor pentru smecherii de Bucuresti si intru in sfarsit in cortul ce gazduieste targul imobiliar.

Marele targ cuprinde vreo douazeci de firme, mai mult sau mai putin imobiliare, asezate pe doua randuri. De departe iese in evidenta un stand destinat promovarii proiectului Cosmopolis, un cartier rezidential care se va construi in NE Bucurestiului dupa principiul 60% spatiu verde – 40% oras. Conceptul e interesant si mi-am propus sa urmaresc evolutia proiectului. Deocamdata totul e pe hartie.

In rest, cateva banci si IFN-uri in cautare de clienti pentru credite imobiliare, cativa intermediari, din astea. Dezvoltatorii imobiliari prezenti sunt de mana a doua si nu dau nici de Immoeast, nici de Colliers International sau Avrig 35. Ceva firme din provincie incearca sa isi faca cunoscuta oferta in capitala: Brasovul vine cu “Valea cu flori” iar Slajul cu “Poiana florilor” adevarate “perle” ale marketingului si deocamdata doar atat.

Materialele promotionale din-nautrul si automobilele de afara sunt singurele elemente stralucitoare ale targului imobiliar ”national” de anul asta. La iesire, aflu ca automobilele sunt de fapt de inchiriat si nu de vanzare.

Cam bate vantul prin Piata Constitutiei in anul asta. Poate va fi mai bine la anul.

In rest, nimic nou pe frontul de est.

P.S. Organizatorii targului prezinta pe site-ul propriu un mare succes comercial: vanzarea prin licitatie inversa a primei case. Licitatie inversa, adica… castiga cine da mai putin. Cum spuneam, nimic nou pe frontul de est.

Acest articol despre Bucuresti a fost postat si pe TravelPod.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
guest
5 Comments
Vechi
Noi Voturi
Inline Feedbacks
View all comments
5
0
Would love your thoughts, please comment.x

Revista Ta de Educatie in Imobiliare si Constructii


Autor

Florin Dumitrescu Linked In

Eu sunt Florin Dumitrescu si cred ca am o mare doza de naivitate si idealism. Idealism si naivitate. Desi pare o prezentare tinuta la Asociatia Idealistilor Anonimi, de fapt nu e decat o justificare, poate neverosimila a crearii acestei reviste. Da. Am creat aceasta revista in speranta naiva de a indrepta lucrurile (care trebuie sa recunoastem, nu merg foarte bine) in afacerile imobiliare.

Cere sfatul nostru

    Autor